Dünyayı Geziyorum Ramazan ayının manevi güzelliklerini, bereketini ve coşkusunu kutsal topraklardan yaptığı özel bölümlerle ekrana getirmeye devam ediyor. Özlem Tunca Medine’de konuk olduğu ünlü bir Şeyh’in evinde birbirinden değerli tarihi eşyaları izleyiciler için görüntüledi. Dünyanın dört bir yanından gelen antika eşyaların korunduğu evde Sultan Abdülhamid Han’ın saatini bulan Özlem Tunca köstekli saatin uzun yıllardır hiç zarar görmeden korunduğunu söyledi.

Osmanlıdan kalma bir çok antika eşyanın saklandığı evde, Osmanlı mührü bulunan yüzüğü parmağına takan Tunca, asırlar öncesinden kalan ata mirası yüzüğü takmanın mutluluğunu yaşadı. Kâbe Kapısı’nın orijinal kilidine de rast gelen Tunca, Hac sırasında dokunmak nasip olmadı dediği altın işlemeli ipek Kâbe örtüsünü de program esnasında inceleme şansı buldu.

Özlem Tunca ayrıca her Müslümanın görmeyi arzu ettiği Hz. Muhammed’in evi olarak kabul edilen Medine’nin güzelliklerini Kanal 7 izleyicisi için ekrana taşıdı.

Hz. Muhammed: Devem nerede çökerse orada kalırım

Ramazanın manevi güzelliklerini kutsal topraklardan evlere taşıyan Dünyayı Geziyorum ilk hafta Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etti. İslam peygamberi Hz. Muhammed’in Mescid-i Nebevi’nin her taşında emeği olduğunu aktaran Özlem Tunca, Hz. Muhammed’in Medine’de konaklayacağı zaman yaşadığı zorluğu nasıl aştığını anlattı.

Medine halkının kendisini misafir etmek için birbiriyle kavgaya tutuşmasından korkan Hz. Muhammed’in bir çözüm ürettiğini söyleyen Özlem Tunca, insanları kırmaktan çekinen Hz. Muhammed’in, ‘’Devem nerede çökerse orada kalırım.’’ diyerek Medine’de kalması ile ilgili sorunu ortadan kaldırdığını anlattı. Böylece Tunca, Hz. Muhammed ile yedi ay boyunca aynı çatı altında kalma şerefine Eyüp El Ensari’nin eriştiğini söyledi.
Dünyayı Geziyorum kutsal toprakların izinde Ramazan boyunca her Pazar 14:55’de Kanal 7’de…

Haberin videosunu buradan indirebilirsiniz: http://basin.kanal7.com/dosyalar/Hz.%20Muhammed%20Devem%20nerede%20%C3%A7%C3%B6kerse%20orada%20kal%C4%B1r%C4%B1m.mpg

Haberin videosunu buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=VKloQAPz9hM&feature=youtu.be

YENİ BÖLÜMLER izle7.com
Memleket Gibisi Yok - Huri Sapan - Giresun - Bulancak | 14 Haziran 2026
EKRANLARIN SEVİLEN YÜZLERİ KENDİ MEMLEKETLERİNİ“MEMLEKET GİBİSİ YOK” İLE GEZİYORYıllardır insanların kalplerine taht kuran ünlü isimler, siyasetin önemli yüzleri, spor dünyasının kahramanları “Memleket Gibisi Yok”, her pazar saat 16:20’de, sevenlerini kendi memleketlerine davet ediyor.Televizyon dünyasının en sevilen yüzleri yepyeni bir programla Kanal 7 ekranlarında, kendi memleketlerinde sevenleriyle buluşuyor. Memleket Gibisi Yok, her biri kendi alanında ünlü isimleri memleketlerine götürüp çocukluğunun sokaklarında, gençliğinin izlerinde ve hayatına yön veren hatıralarında bir yolculuğa çıkarıyor. Sadece o yörenin yemekleri, gelenekleri ve kültürü değil; haftanın ünlüsünün hayata bakışı, değerleri ve iç dünyası da Memleket Gibisi Yok ile ekranlara yansıyor.Programın ilk bölümünde türküleriyle kulakların pasını silen Mustafa Uğur, memleketi Gaziantep’i sevenlerine tanıtıyor. Baba ocağına giden Mustafa Uğur’un ailesiyle sohbeti, futbolcu olma hayallerini kurduğu sokaklar ve memleketinden duygu dolu anılar Memleket Gibisi Yok ile ekrana taşınıyor.“Memleket Gibisi Yok”, bir şehrin ruhunu, oradan çıkıp milyonlarca insana hitap eden bir insanın gözünden anlatıyor. Sıcacık sohbetler, tanıdık mahalleler, nostaljik hikâyeler ve yerel renklerle dolu bu yolculuk, ekran başındakilere hem duygusal hem kültürel bir deneyim yaşatıyor.Her memlekette başka bir hikâye, her durakta başka bir yüz… “Memleket Gibisi Yok”, her pazar saat 16:20’de Kanal 7’de. 
Memleket Gibisi Yok - Huri Sapan  - Giresun - Bulancak | 14 Haziran 2026
30 Saniye Yarışma Programı 57. Bölüm - 7 Temmuz 2026
Kanal 7 ekranlarının sevilen yarışması "30 Saniye" 7 Temmuz 2026 tarihinde yayınlanan yeni bölümü 57. bölümüyle son bölümüyle izle7.com’da...ŞİMDİKİ ZAMANIN EN YENİ NESİL YARIŞMASI: 30 SANİYE!Kanal 7, yepyeni yarışma programı ve benzeri görülmemiş bir formatıyla izleyicisini şaşırtmaya geliyor. Ekranların sevilen ismi Emre Özmen’in sunumuyla ekrana gelecek 30 Saniye, izleyicisine bambaşka bir deneyim yaşatacak.Yarışma programlarına yeni bir soluk getirecek olan formatıyla ’30 Saniye’, seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Soru cümlesinin olmadığı bir yarışma programı fikriyle harekete geçilen formatta, yarışmacıları tempolu ve eğlenceli bir deneyim bekliyor.Klasik bilgi yarışmalarından farklı olarak, ilk kez Kanal 7’de yapılmış format olan 30 Saniye yarışmasında, yarışmacıya soru sormadan, sadece video izleterek şıklar sunuluyor, soruyu da cevabı da ekrandaki video belirliyor.Programın en öne çıkan özelliği ise, bilgi yarışması olmasına rağmen yarışmacılara hiçbir soru sorulmayacak olması. Programın ismini de aldığı 30 saniye boyunca video oynatılıp, videonun içeriğine uygun olan şık doğru cevap olarak kabul edilecek.Heyecanın ve temponun giderek yükseldiği programda, büyük ödüle götürecek videolar yarışmacısını büyük ödül olan 500.000 TL’ye götürecek.Başarılı oyuncu Emre Özmen’in sunduğu ‘30 Saniye’ hafta içi her gün saat 23:30’da Kanal 7 ekranlarında. 
30 Saniye Yarışma Programı 57. Bölüm - 7 Temmuz 2026